Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Autor se obšírným okecáváním snaží obhajovat ty, kteří nedokážou (z důvodu vlastní neschopnosti) platit odvody na důchodové pojištění. Snaží se zkrátka obhájit zbytečné lidi, kteří musí být živeni z práce těch schopnějších a které ani nenapadne, být za to vděční.

Proto s autorem ani trochu nesouhlasím.

0 0
možnosti
ZZ

Ale těmto lidem náš štědrý sociální systém nakonec stejně poskytne sociální dávky - i když na něj neodvedli ani korunu.

0 0
možnosti
JK

J50a24n 34K40a75r26a80s35e41k

15. 5. 2023 16:34

autor ma pravdu a ja bych to shrnul do jednoho pojmu - protoze produktivita prace.

V Nemecku 'pracovalo' v 60. letech 6 lidi na jednoho duchodce, dnes jsou to 2 a presto se ten system stale jeste nezhroutil. Ten duvod autor obsirne rozvedl a popsal.

Takze diky.

1 0
možnosti
JR

J32a39n 23R44á15ž

15. 5. 2023 14:43

V prvé řadě považuji za nemorální, aby se stát staral o někoho, kdo je podle objektivních kritérií schopen se o sebe postarat sám. A je jedno, zda se jedná o občana nebo firmu.

Za druhé: Důchodový systém, který vyplácí víc peněz, než se do něj vybere, nemůže fungovat do nekonečna. Průběžný důchodový systém, jež se musí stále víc a víc dotovat ze státního rozpočtu je dlouhodobě neschopny plnit svou funkci a žádné pseudoreformy ho v chodu trvale neudrží.

PS. V celém světě se už vedou diskuze, jak zdanit práci vykonávanou automaty a rozšíření UI debatu urychlí. Myslím si, že systém danění korporátních zisků musí dřív nebo později projít velkou reformou

0 0
možnosti
JK

J43a73n 76K44a28r44a60s85e70k

15. 5. 2023 16:52

[...] Důchodový systém, který vyplácí víc peněz, než se do něj vybere [...]

ja si ted nejsem jist, nakolik jste pochopil, co autor napsal.

V soucasne dobe se mesicne 'vybere' od urcitych skupin obyvytelstva nejaka castka ktere se rika 'na duchody' a tato castka se poukaze duchodcum. Protoze stat ale rozhodl, ze duchodci budou dostavat vice nez se tim 'netransparentnim, podivnym' zpusobem 'vybralo', tak se ten rozdil dorovna ze statniho rozpoctu, Proc by mel takovy system zkrachovat, dokud je v tom systemu celkove dostatek zdroju.

Jak Spidla rekl, zdroje jsou a rada lidi to porad nechape, ze mel pravdu.

Pro predstavu, Nemecko ma celkovy dluh ve vysi ca 2,5 bilionu Euro - a obcane Nemecka maji na na usporach ca. 7,7 bilonu Euro. Nemci maji na 'sporitelnich knizkach' 3 x tolik , nek kolik dluzi. Zdroje jsou a proto neni prubezny duchodovy system vubec v nebezpeci.

0 0
možnosti
Foto

Lze předpokládat, že kdyby Velká Příroda tušila, co vše dokážou vyplodit laičtí filozofové, ingerující do ekonomie a sociálních vztahů, modifikovala by každou aleu tendencí k eliminaci delecí na třetím chromozomu a ochránila tak nositele před společenskou sebedestrukcí.

0 3
možnosti
ZZ

Na vás ta sebekritika sedí opravdu přiléhavě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 16,23
  • Průměrná čtenost 875x
Jsem člověk. Zastávám názor, že člověk jako živočišný druh byl stvořen (a je jedno, kdo ho stvořil) proto, aby byl. Veškerá činnost člověka by tedy měla směřovat k tomu, aby člověk jako živočišný druh mohl být. A to proto, že člověk, který není, nic nemá.

Seznam rubrik